במרוצת החגים הצטברו על שולחני הווירטואלי כמה וכמה לינקים משובחים. הנה ריכוז של הטובים שבהם:
פעם, בימיה הראשונים של האינטרנט, רשימות של top10 היו מאוד נפוצות. בעצם גם היום הן מאוד נפוצות – הקהל כנראה אוהב את זה.
אחד האתרים הוותיקים בנושא הוא http://www.top10.com שמרכז את רשימות של טופ10 במגוון רחב של תחומים. רון הסב את תשומת לבי לרשימת 100 האתרים הקלאסיים הטובים ביותר – Top 100 Classic Websites ; ו-100 האתרים-שטרם-התגלו-הטובים-ביותר – Top 100 Undiscovered Web Sites.
ואפרופו ההפניות המשובחות של רון, הנה 4 דרכים שהוא מציע לתור את הרשת ולמצוא דברים חדשים:
-
טכנוראטי
טכנוראטי הוא אתר שעוקב אחר בלוגים ומציע חיפוש במאגר מידע ענקי של פוסטים. מעבר לחיפוש לפי נושאים ומילות מפתח – שמאפשר לראות את דעת הבלוגוספירה באותו נושא – אפשר לראות בדף הראשי (http://technorati.com/ ) את ענן התגיות של טכנוראטי; בדף הפופולריות (http://technorati.com/pop/ ) אפשר לראות הבלוגים הפופולריים ואת מילות החיפוש הפופולריות; ובדף WTF (http://technorati.com/wtf/) אפשר לראות, כהגדרתם:
Where's the Fire?
What's Hot, and Why?
-
StumbleUpon
סטאמבל (http://www.stumbleupon.com/ ) הוא סרגל כלים שמתלבש על הדפדפן, מאפשר לכם לדרג כל אתר ולהגדיר מה מעניין אתכם, ובתמורה – הוא יציג לכם קישורים שאמורים לעניין אתכם.
-
Walk2web
שווה להיכנס, לפחות כדי להתרשם מהממשק. צריך להתחיל מאתר כלשהו (להקליד את הכתובת שלו) ו-ווֹקטוּווב (http://www.walk2web.com ) מציג את מפת הקישורים שלו. משם פשוט ממשיכים. בריבוע בצד מוצג גם האתר המקושר, ואם יש לכם מספיק זמן – אפשר לגלות כך את כל הרשת (הגלויה לפחות…)
-
TouchGraph
טאצ'גראפ מציג גם הוא "רשת" של קישורים (http://www.touchgraph.com), אבל הוא לא בודק את הדברים בעצמו, אלא מסתמך על גוגל (או אמזון או פייסבוק, לבחירתכם). האתר קצת מתקשה בעברית, אבל אם יש נושא באנגלית שאתם מחפשים, הוא יכול לעזור
Edureshet
Edureshet היא רשת חברתית חדשה למורים בעברית. הרשת מבוססת על Ning. סוזן צעירי עיברתה את המערכת, והיא הרוח החיה מאחורי הקהילה. שווה גם להציץ בבלוג המעניין של סוזן.
דבר ראשון התלהבתי, כי אני נוטה להתלהב.
אך הציפייה שלי היא כי הרשת החברתית הזו תזרים דם חדש. בסופו של דבר קהילת האינטרנט בחינוך הישראלית היא קהילה קטנה שמורכבת מאנשים שאמנם משקיעים מאמצים רבים, אבל מדובר באותם אנשים. עד שהקהילה הזו לא תגיע למסה קריטית, לצערי השפעתה תישאר מינורית על התחום. Edureshet הוא צעד נוסף בכיוון. עכשיו יש לראות אם הגל יהפוך לצונאמי או שמא לאדווה.
Jing
Jing היא תוכנה שלוכדת מסכים, ומאפשרת לעשות מזה גם סרטון וידאו ולשלב בה גם קול. התוכנה נפלאה להכנת עזרי הדרכה גם למרכזי תמיכה, והיא יכולה לסייע למורים ותלמידים כאחד. יובל דרור כתב והדגים במאבד תמלילים.
סדרת כתבות בנושא טכנולוגיה בחינוך
עידו הרטוגזון הכין סדרת כתבות מצוינת בנושא טכנולוגיה בחינוך. בין שאר המרואיינים הוא ראיין אותי. אז הנה במרוכז קישורים לכל הכתבות, שם תוכלו לקרוא גם את דבריי:
בבית הספר אין חדש
תגובות
ה walk2web- מדליק ביותר, גם אם מזכיר דברים אחרים שמסתובבים ברשת. תודה!
זה מה ששואלים בנענע…..
איזה משחק יותר טוב ליהודים?
משחק הביצה
משחק הספרה
מון – אכן מדליק
פנחס – לא ירדתי לסוף דעתך
פרסם תגובה