גוגל VS. מרלין – מסעות פרסום באינטרנט בעברית

במטרה לפרסם את הספר רבע עוף אני מפרסם באמצעות מודעות מילים של גוגל.

בעת האחרונה התחלתי להשתמש ברשת הפרסום הישראלית של מרלין, והנה כמה תובנות והשוואה בין מרלין ל-google.

 

בפני המפרסם עומדות 2 אפשרויות:

1. לפרסם לצד תוצאות החיפוש במנוע החיפוש של גוגל.

2. פרסום ברשת החיפוש של אתרים. לדוגמה, בגוגל מדובר באתרים כמו יוטיוב בעולם, ובישראל אפשר לפרסם בבננות או במה חדשה.

 

הנה המסקנות בהבדל בין גוגל למרלין:

מודעות טקסט בצד תוצאות חיפוש (יתרון לגוגל)

אין מתחרים לגוגל בפרסום הודעות ממומנות  במנוע החיפוש. הפרסום בצד תוצאות החיפוש הוא אחד הכלים רבי-העוצמה העומדים לרשות גוגל. עצם העובדה שמביאים לצד תוצאות החיפוש מהאינטרנט פרסומות שעונות לרוב על הצורך הממוקד של המחפש הביאה מפרסמים רבים להשתמש באפשרות הזו. גוגל היא המרוויחה הגדולה מכל המהלך. הביקוש למילים מסוימות הביאה אותם למחירים מרקיעי שחקים לטעמי. לדוגמה, כדי להופיע בתוצאות החיפוש של המילה "רומן" יש להציע עבורה 8.5 שקל לפחות. בתחום זה למרלין אין תשובה.

 

מודעות ברשת האתרים של גוגל (יתרון למרלין)

בתחום רשתות האתרים, קרי הופעה של הודעות ממומנות באתרים המאפשרים זאת, התמונה לטעמי נוטה מאוד לטובת מרלין. ולמה הכוונה? – בתחילת הדרך רציתי לבחור אתרים מסוימים לפרסם בהם. אחד האתרים הראשונים ששקלתי לפרסם בהם הוא מאבד תמלילים. למעשה, רציתי להשתעשע  עם מבקרי הגלוב בתקופה שבה יובל דרור הכניס את הפרסומות של גוגל לאתרו. ברם עם כל הכבוד, ויש כבוד, הגלוב הוא אתר קטן מדי מכדי להופיע בתפריט הבחירה בגוגל. ולמעשה, התכנית הזו לא יצאה אל הפועל.

האתרים שבחרתי לפרסם בהם הם בעלי תעבורה גדולה, כגון יוטיוב, בלוגר, פרש, נרג' ועוד רבים וטובים.

בשיטת פרסום הזו יש עלות נוספת מעבר למחיר פר הקלקה – עלות ל-1,000 הופעות. וכאן גם תפסתי את העוצמה של גוגל: הקצבתי תקציב יומי למסע פרסום, ובימים הראשונים ראיתי כי במשך שעה אחת  אחד ממסעי הפרסום הופיע  כ-20 אלף פעם ביוטיוב וגומר את התקציב היומי שלו.

 

לדוגמה, מחודש אוגוסט אחד ממסעות  הפרסום הופיע 58,052 פעם  והקליקו עליו 115 משתמשים, מה שאומר שיעור קליקים (שק"ל) של 0.19%. הבעיה היא שלא תמיד ידעתי מיהו קהל היעד שהקליק על  המודעה ועד כמה הוא רלוונטי לספר. ב-לוגים של השרת  ראיתי כי שיעור העזיבה מהדף הראשון גבוה, מה שמחזק את תחושתי שאין זה קהל היעד של המודעות.

 

כאן בא לידי ביטוי היתרון הגדול של מרלין. רשת הפרסום של מרלין כוללת בראש ובראשונה את האתר הגדול בישראל – YNET. יחד עמו אפשר לפרסם מודעות מילים בנענע, גלובס, דהמרקר ורבים נוספים. גם במרלין יש להציע מחיר למילים מסוימות מתוך עץ מובנה של קטגוריות. עם תחילת השימוש במרלין ראיתי את ההבדל המשמעותי ברלוונטיות של המודעות לקהל היעד של הספר. ההתייחסות שלי מטבע הדברים היא ל-YNET, ובחרתי להופיע בקטגוריה של בריאות ותרבות. התקציב לניסוי במרלין עומד על 250 שקל. שיעור ההקלקות במרלין ביחס לתקציב הוא כמעט פי 2 לעומת שיעור ההקלקות בגוגל.

דבר  חשוב עוד יותר: המבקרים מסתובבים באתר וקוראים אותו, ושוהים בו זמן רב יותר לעומת המבקרים שהגיעו מגוגל. 2 הנקודות האחרונות מביאות אותי למסקנה שבפרסום מודעות מילים באתרים באינטרנט, מרלין עדיפה על גוגל.

 

הבדלים נוספים שראויים לציון:

 

תמיכה (יתרון למרלין)

במרלין יש מענה אנושי שנותן סיוע אדיב ובזמן אמת. ואם לא עונים מידית – חוזרים אליך בטלפון. בגוגל, לעומת זאת, מתחייבים לחזור אליך בתוך 2 ימי עבודה במייל, וגם בכך הם אינם עומדים. בגוגל גיליתי כי יש פער בין שיעור ההקלקות במערכת הפרסום לבין שיעור הנכנסים לאתר: במערכת הפרסום נכתב לדוגמה כי הקליקו 20, וב-לוג של השרת נכתב כי הגיעו רק 18. התשובה שקיבלתי היא שיש בעיה באתר או בתוכנה המפענחת. במקרה זה אני משתמש בשירות של גוגל אנליטיקס כך שגוגל יכולים לבוא בטענות לעצמם.

 

ממשק וטכנולוגיה (יתרון לגוגל)

גוגל נמצאת הרבה לפנים ביכולות הטכנולוגיות ובעושר האפשרויות שניתנים לי כמפרסם. לדוגמה, אני יכול להריץ באותו מסע פרסום כמה וריאציות  של מודעה, וגוגל לאחר מכן תבחר את המודעה המוצלחת מבין כולן. דבר זה אינו קיים במרלין.  שם  אני עדיין נתקל מדי פעם בתקלות טכניות בצד השרת או בבסיס הנתונים במערכת הניהול.

ממשק המשתמש בגוגל מושקע יותר ופשוט יותר לעומת מרלין. בגוגל אפשר לבצע התאמה אישית של ממשק המשתמש ולבצע פעולות  שבמרלין אינן אפשריות.

 

עלות פתיחת החשבון (יתרון לגוגל)

השיטה של גוגל היא לגבות בהתחלה 25 שקל דמי פתיחת חשבון, ואחר כך ההתחשבנות היא חודשית בהתאם לתכנון ולהקצבה; במרלין לעומת זאת יש מינימום של פתיחת מסע פרסום העומד על 250 שקל, ואפשר לחדש אותו באופן אוטומטי או ידני. בעת אחרונה הם הכניסו את האפשרות  להגביל בתקציב יומי את מסע הפרסום.

 

 לסיכום

גוגל עדיפה בפרסום מודעות מילים בתוצאות  החיפוש;

מרלין עדיפה לפרסום ברשת האתרים הישראלית.

 

פרסם תגובה או השאר עקבות: Trackback URL.

תגובות

  • corwin   ביום 2 בספטמבר 2007 בשעה 10:26

    הם איטיים בטירוף
    לכן אני מסנן את כל הפרסומות שלהם, בניגוד למודעות המילים של גוגל..

  • עוד אחד   ביום 2 בספטמבר 2007 בשעה 14:00

    גוגל אנאליטיקס מניחים שהמשתמש מריץ ג'אווהסריפט. כנראה שהמשתמשים ה"חסרים" פשוט רצו בלי ג'אווהסקריפט.

  • שרון   ביום 3 בספטמבר 2007 בשעה 8:33

    corwin – למה הכוונה איטיים בטירוף? איפה?
    עוד אחד – לא הבנתי איפה הם מריצים ג'אוהסקריפט?

  • דרומי   ביום 3 בספטמבר 2007 בשעה 16:12

    אנליטיקס סופר את המשתמשים בעזרת סקריפט של ג'אווהסקריפט. ברגע שהמשתמש טען את הדף, הסקריפט מדווח לגוגל עליו.
    אם למשתמש אין ג'אווהסקריפט, אנליטיקס לא יודעים שהוא הגיע.

  • שרון   ביום 3 בספטמבר 2007 בשעה 19:52

    תודה

  • אופיר   ביום 25 בספטמבר 2007 בשעה 19:21

    הי,
    הרעיון לערוך השוואה נהדר, אבל שיטת הניתוח והמסקנות של ניתוח הפרסום ה"רשתי" מעיד לדעתי יותר על כך שהלכת לאיבוד במערכת של גוגל (שזה חיסרון שלהם כשלעצמו – מורכבות המערכת) מאשר חסרון מתחינת יעילות.

    דרך גוגל יש יכולת להגיע היום לאחוז טרוף מהאתרים המובילים באינטרנט העולמי, וגם קצת בארץ. כמעט ואין אתר שמכבד את עצמו שלא משתמש בהם.

    כמו כן יכולות בהשליטה על איפה אני מפרסם וכמה עולה לי מתקדמות בגוגל פי כמה וכמה מאשר במקומות אחרים, בפערים שדי קשה לתאר במילים.

    דווקא מרלין, לא מאפשר לדעת ברמת שקיפות נאותה לטרגט אתר מסוים וגם לא למדוד את הביצועים שלאתר מסוים, אלא באמצעות התמיכה שלהם (שהיא אגב בהחלט טובה).

    היתרון הגדול של מרלין (לדעתי) הוא בכך שפריסת הרשת שלהם מביאה כמויות נכבדות של תנועה.
    ה"מחיר", הוא שהמיקוד פחות טוב, בד"כ.

טרקבאקים

  • מאת וובסטר 3 - חנן כהן ביום 2 בספטמבר 2007 בשעה 9:27

    לכל מי ששוקל לפרסם בגוגל, או שוקל להמליץ למישהו לפרסם בגוגל, פוסט מצויין וחשוב של שרון גרינברג המשווה בין פרסום בגוגל מול פרסום ברשת הישראל…

פרסם תגובה

שדות נדרשים מסומנים *

*

*