איך לבנות אתר אינטרנט, להשתמש בצילומים מקוריים, לשמור על זכויות יוצרים ולצאת בזול?
בימים אלה אני שוקד על בניית אתר האינטרנט של הספר של הדס שעתיד לצאת לאור בשבועות הקרובים. על הספר אכתוב באחד הפוסטים הקרובים, כשיהיה אפשר להריח את הנייר והדיו מבית הדפוס ולהרגיש את הספר ביד.
במסגרת בניית האתר אני נזקק לחומר ויזואלי, רצוי מקורי. נכון, תמיד אפשר, כמו שעושים כולם, לרכוש מאגר תמונות. אתם יודעים מה הבעיה העיקרית שלי עם מאגרים כאלה? יותר מהחשש שכל אחד אחר יכול להשתמש באותן תמונות – המצולמים אף פעם לא נראים ישראלים. במקרה הטוב והקונוונציונלי הם אמריקנים-פרוטסטנטים-לבנים. במאגרים החדשים יותר תפגשו הרבה אמריקנים-אפריקנים, אסיאתיים והיספאנים. זה כנראה הבון-טון בקרב יוצרי המאגרים האלה בימינו.
במסגרת שיטוטיי באינטרנט הגעתי למיזם של Istockphoto. באתר הזה אפשר למצוא תמונות מקוריות, עיצובים, סרטוני פלאש בעלות נמוכה. איך זה עובד? יש לרכוש נקודות קרדיט – המחיר המינימלי הוא 10 דולר – ובהתאם לגודל התמונה משלמים בנקודות הללו. לאתרי אינטרנט אפשר לרכוש את הגודל המינימאלי בעלות של דולר אחד.
מה שמצא חן בעיניי בפרויקט הוא שמדובר במאגר משותף של צלמים רבים ש-Istockphoto חולק עמם את הרווחים. אמנם בצורה צנועה, אך עדיין מאפשר לאנשים לקבל כסף בעבור עבודותיהם, תשלום שלא בטוח כי היו מקבלים בדרך אחרת. את התצלומים הפופולריים הורידו 5,000 פעם ב-3 חודשים האחרונים. על פי המחירון באתר, הצלם מרוויח 20 סנט על כל דולר שמקבל האתר (כלומר על כל הורדה של תצלום מסוים). אם נכפיל את 5000 ההורדות פי 20 סנט, נקבל רווח של 1,000 דולר לתמונה.
אם נחוצה לכם מאוד תמונה ספציפית שלא הצלחתם לאתר במאגר, עומדות לפניכם 2 אפשרויות:
א. לבקש מקהילת האתר (המונה כמיליון חברים, צלמים ואחרים) עזרה בחיפוש אחר התמונה המבוקשת, אם תתנו מספיק פירוט מה בדיוק אמור להיות בתמונה. השירות הזה יעלה לכם כמה נקודות קרדיט.
ב. "להזמין" מהצלמים באתר עבודה בדיוק לפי הצרכים שלכם. גם זה יעלה לכם, ואולם עדיין, התשלומים נמוכים לעומת הזמנת עבודה בסטודיו מסחרי.
המאגר נמצא בגידול מתמיד. ב-15 באוגוסט הגיע מספר התמונות בו למיליון.
פרסם תגובה